Over mij

Wie ben ik?

Mijn naam is Nicole en sinds 2014 ben ik fotograaf onder de naam: Nicole Aerts Photography. Sinds 2013 woon ik in Almere samen met een lieve man en zoontje. Oorspronkelijk kom ik uit het Gooi en daar ben ik ook nog een paar keer per week te vinden voor shoots, familie of vrienden. Ooit begon ik met het werken als kapster wat ik bijna negen jaar gedaan heb. Fotograferen vond ik altijd al heel erg leuk om te doen en zo begon ik in 2014 mijn bedrijf als fotograaf. Het liefste fotografeer ik bruiloften, gezinnetjes, zwangerschappen, geboortes en baby’s. De fotoshoots doe ik vaak ergens op locatie of juist in de studio. Het leuke aan mijn werk vind ik echt dat ik bij zulke mooie momenten aanwezig mag zijn. Mijn werk doe ik ook echt met zoveel plezier en dat is ook echt iets wat ik heel belangrijk vind. Daarnaast ben ik ook echt gek op reizen, film avondjes, hapje eten en van mooi weer.

 

Client Closet

Sinds dat ik als fotograaf werk ben ik direct begonnen met het realiseren van een uitgebreide cliënt closet in mijn studio. Zo begon ik met een witte jurk die nog steeds favoriet is en een mooie licht roze die ik ook nog vaak gebruik. Het is vaak een hele zoektocht om mooie unieke jurken te vinden die ook nog mooi passen én de perfecte kleur hebben. Het is namelijk ook handig dat je niet alleen maar dezelfde kleur jurk hebt hangen. Kijk ook goed welke kleuren mooi bij jou fotografie stijl passen. Mocht je net gaan starten met een client closet dan zou ik gaan voor wat meer basic kleuren. Ik denk ook echt dat elke fotograaf uiteindelijk een mooie unieke cliënt closet zou kunnen hebben. Het zorgt ervoor dat alles aan de shoot perfect kan worden verzorgt, en je daardoor ook je klanten nog verder kan verrassen door dit aan te bieden.

Het organiseren van shoots

Net als vele andere beginnende fotografen vond ik het in het begin best wel lastig om mijn portfolio op te bouwen. Je kan bij een bruiloft vaak niet zomaar even mee en om als beginner een hele bruiloft ineens te fotograferen doe je ook niet zo snel. Maar hoe kwam ik dan aan bruidsparen? Door mijn portfolio te vullen met mooie foto’s van een in elkaar gezette bruiloft. Dus eigenlijk een soort van echte bruiloft maar dan is het niet echt. Ik kon overal prachtige foto’s van maken, oefenen en uiteindelijk een portfolio opbouwen. Daarna had ik dus een portfolio waardoor klanten foto’s zagen van een bruiloft. Dit is toch wel heel erg belangrijk voordat een bruidspaar jou boekt als hun fotograaf.

Vanaf 2017 organiseer ik dus styled shoots voor fotografen. Zodat elke fotograaf een mooi portfolio kan opbouwen of juist kan toewerken naar een bepaalde stijl. Want ook al heb je al heel veel bruiloften gehad dan nog kan een styled shoot helpen om naar een bepaalde stijl toe te werken. Op deze manier kan je namelijk ook weer nieuwe foto’s laten zien en bruidsparen inspireren.

Ik vind het ontzettend leuk om andere fotografen op weg te helpen met hun carrière. Zo mag je mij ook altijd alles vragen bij zo een styled shoot en geef ik graag tips.Sinds 2018 kom ik ook in het buitenland voor styled shoots en jij als fotograaf kan daar dus ook bij zijn. Op deze website vertel ik er meer over en het is ook altijd mogelijk om contact met mij op te nemen voor vragen.