Styled Shoots: Mallorca

Mallorca

In oktober 2022 bereikte het moment dat we zo naar uitkeken! Vier dagen samen met een fantastische groep fotografen die allemaal dezelfde passie delen: het vastleggen van wat we het liefste doen. We verbleven in een prachtig ingerichte villa met zwembad, waar we ons konden relaxen, branding, getting ready en styling foto’s maakte.

 

Dag 1
Op dag 1 kwam iedereen in de ochtend al aan en hadden we een heerlijke lunch in de villa. Voor de middag stond er meteen een fotoshoot op het programma: een verliefd stel op een betoverende locatie, perfect gekleed. We hadden volop de tijd om de mooiste foto’s te maken. De wandeling naar de locatie was al een belevenis op zich, gelegen in een afgelegen gebied waardoor het er rustig was. De wolken gaven de foto’s een extra sfeervolle touch. Na de fotoshoot gingen we gezellig samen eten voordat we ons terugtrokken voor een goede nachtrust.

 

Dag 2
Op dag 2 stonden we rustig op, genoten van een heerlijk ontbijt en begonnen we met het bewerken van de foto’s van de vorige dag. Ondertussen maakte Annemarie iedereen klaar voor de portretfoto’s die we van elkaar gingen maken. We maakten gebruik van de prachtige tuin, het huis en reden later naar het dorpje in de buurt voor nog meer foto’s. Na de lunch reden we naar een prachtig uitzichtpunt in Mallorca, waar we een knap gezinnetje vastlegden en ook een aantal foto’s van hen als stel. Hoewel het hard waaide, bleef het droog en konden we een aantal prachtige beelden schieten. Hierdoor duurde alleen de fotoshoot wel wat korter en zijn we naar het strand beneden gereden waar het wind stil was. Daar liep toevallig een super knap stel die we gevraagd hebben voor een aantal foto’s. Ze kreeg een mooie jurk aan en zo hebben we van hun ook nog een aantal mooie foto’s kunnen maken en was het een prachtige avond. Terug in het huis aten we samen en deden we een spelletje “kletspot”, waarbij we vragen beantwoordden over onze bedrijven en fotografie.

Dag 3
Op dag 3 begonnen we de dag rustig met een heerlijk ontbijt en voorbereidingen voor een langere fotoshoot. We begonnen eerst met het bewerken van een aantal foto’s en ondertussen legde ik alle spullen klaar voor de detailfoto’s. Iedereen was daarna heerlijk bezig om de jurken op prachtige plekken te hangen. Werden de sieraden en stationery neergelegd in mooie combinaties. Yvonne en Christie kwamen later bij ons met styling en zetten een prachtig gedekte tafel en taart neer, waar we prachtige detailfoto’s maakten voor bruidsparen. Daarna maakten we ons klaar voor het echte “bruidspaar” en legden hun voorbereidingen vast. We maakten gebruik van een “first look” en reden daarna naar onze eerste fotolocatie, een prachtig meer tussen de bergen. Hier hadden we niet veel tijd, maar wel genoeg om prachtige beelden te schieten. Daarna reden we naar onze tweede locatie met een prachtige backdrop en een adembenemend uitzicht. We begonnen op een ander stukje omdat de zon daar zo mooi scheen en we dat moment echt wilden vastleggen. Na een prachtige avond was het tijd om richting de villa terug te gaan en heerlijk met elkaar te gaan eten.

 

Dag 4
Op dag 4, onze laatste dag, reden we vroeg naar onze fotolocatie. We moesten weer door haarspeldbochten, afgronden en bergen rijden, maar we kwamen uit op een prachtige locatie. Hier maakten we foto’s met een “bruidspaar” nadat ze aangekomen waren, terwijl we een wandeling door de grotten maakten naar de locatie zelf. De route was geweldig om te lopen omdat we door een soort grotten moesten lopen en aan het einde uitkwamen in echt een droomlocatie, een kloof met hoge rotsen en bergen om ons heen. De zon scheen prachtig in de kloof, wat het echt een sprookje maakte. Hier konden we ook veel oefenen met poses, camera-instellingen en had iedereen even tijd om in een groepje van twee aan de slag te gaan. Na afloop van de shoot reden we terug naar de villa, waar we samen aan de zwembadrand zaten met een wijntje om terug te kijken op deze dagen. In de avond vlogen we allemaal weer terug naar huis met prachtige beelden als eindresultaat. Het waren vier fantastische dagen.

Bij de volgende editie zijn?

Meld je aan voor de volgende dag!

Onze andere edities